torsdag 14 september 2017

Ett kort möte blev en heldag



Började dagen men telefon möte tillsammans med resten av den moderata riksdagsgruppen, inte konstigt när vi ska rösta om något i kammaren. Högt i tak och bra diskussioner, känns skönt med en stor och väldigt kunnig och klok grupp.
Det är dock en hel del som är i gungning just nu och detta har gett en hel del följdmöten som resultat. Vi har under dagen även bestämt att vi kommer begära misstroendevotum gentemot Peter Hultqvist, försvarsminister med anledning av transportstyrelsens läckor. Detta är något vi förvarnade om redan i somras och då sa vi att vi avvaktade i väntan på att ny information skulle komma n. Nu har ingen ny information inkommit som är till Hultqvists fördel och därmed står vi fast vid att han är direkt olämplig som försvarsminister och att vårt förtroende är slut. Inte att blanda ihop detta med den granskning på pågår i konstitutionsutskottet. Det är det andra benet i den verktygslåda som riksdagen har till sitt förfogande och den processen kommer att pågå som planerat.



Under kvällen har moderaterna haft ett extra insatt gruppmöte med anledning av Sverigedemokraternas begäran om misstroendevotum som kommer upp i kammaren imorgon bitti. Som media nu har rapporterat så kommer vi inte att rösta för ett misstroende i morgon då vi inte finner fog för detta just nu, det innebär dock inte att vi inte ska fortsätta jaga honom och kommer det fram mer så utesluter vi inte att vidta åtgärder för detta. Som säkert är bekant är inte Alliansen överens i denna linje, men den frågan lämnar jag till varje parti att besvara.


Inga kommentarer: