onsdag 20 september 2017

Vi tar vårt ansvar

Moderaterna har begärt misstroendevotum mot försvarsminister Peter Hultqvist, och voteringen äger rum redan en tisdag för ovanligheternas skull. Efter de lagbrott som begåtts av transportstyrelsen och den brist på samordning som regeringen visat är det här en av de största skandaler vi sätt i modern tid.
Att en minister som har hand om rikets säkerhet brustit så fundamentalt i att informera sin närmaste chef och kollega Statsministern gör honom olämplig att inneha sitt uppdrag. Försvarsministern har ett särskilt uppdrag inom försvar och säkerhet. Att han har haft kännedom och läckor och brister utan att informera leder till att han utsatt svenska medborgare för direkt fara. Han har inte förstått allvarligheten i detta genom att inte vidta de åtgärder som borde ha åtagits.
Eftersom han inte har vett att avgå själv och statsministern tydligen tycker att detta är okej så tar vi vårt ansvar i riksdagen. Tyvärr hade vi ingen majoritet för misstroendet i riksdagen så Hultqvist sitter kvar.
Men vi kommer fortsätta granska och vi kommer fortsätta lyfta på varenda sten som finns för att bringa mer ljus i denna mycket mörja och smutsiga historia i svensk politik.


Inga kommentarer: