fredag 15 september 2017

Misstroendevotum ska vara väl underbygda




Så kom den då, voteringen om misstroendevotum på begäran av Sverigedemokraterna. Som vi bestämde igår så valde Alliansen att avstå i omröstningen då det inte finns skäl i sak för detta just nu. Dock ska vi komma ihåg att granskningen av Statsministern och hans regering fortsätter, frågan kommer allt närmare statsministern själv och om det visar sig att han har begått ett misstag så kommer vi att vidta åtgärder. Men i detta läge är vi inte ännu, och det Sverigedemokraterna gör är att likna vid populism och inget annat.

På tisdag kommer vi göra om samma procedur men då mot försvarsminister Peter Hultqvist. Nu handlar det inom om populism utan om fakta. Vi sa i somras tillsammans med vännerna i Alliansen att om inget nytt inkommer så kan vi tänka oss att begära ett misstroendevotum. Nu är den tiden inne och inget nytt har inkommit i sak. Hultqvist har vetat om läckan i transportstyrelsen och inte vidtagit de åtgärder som krävts. Att då vara fortsatt ansvarig för svensk säkerhet är omöjligt enligt oss i moderaterna och Kristdemokraterna. Ja, vi är inte överens i hela Alliansen om detta just nu men det är upp till centern och liberalerna att förklara varför.
Detta innebär inte att Alliansen är död på något sätt, vi behövs i svensk politik och är en förutsättning för att ta regeringsmakten efter valet 2018. Vårt samarbete fortsätter, senaste idag läste vi upp en gemensam röstförklaring i votering.


Inga kommentarer: