fredag 30 juni 2017

Sommaravslutning

Det känns som skolavslutning men det är riksdagens sommaravslutning. Efter en sjukligt intensiv vår med mycket jobb och dåliga opinionssiffror så är det med blandade känslor vi säger hejdå till varandra. Nu kommer ju i och för sig de flesta av oss ses i Almedalen men det är inte under det formella riksdagstaket utan i en mer avslappnad miljö.
Att jag känner blandade känslor just nu beror på att jag egentligen vill kämpa och kriga lite till nu när vi kommit igång med kampanjerna igen men å andra sidan går jag på energireserverna just nu och behöver en mental paus från allt för att samla energin igen.

En riksdagsavslutning går till på så vis att finansutskottet har sin sista debatt och efter det så tackar talmannen ledamöterna för året som gått och vi önskar talmannen en trevlig sommar.
Sen råder total kaos under en timme då väskor packas, kontoren töms på allt som ska till hemmakontoren över sommaren och det kramas hej vilt på kollegor, ledamöter som tjänstemän sen börjar gatloppet med väskor och papper till tåg och flyg som ska ta ledamöterna hem till sina valkretsar och väntande midsommarhelg.


Inga kommentarer: