onsdag 28 januari 2015

Grattis Tommy och svensk mat

Idag har den berömda kocktävlingen Bocuse dÓr gått av stapeln, ett världsmästerskap i matlagning faktiskt.
Sverige har tävlat många gånger och håller sig väldigt ofta på pallplatsen.

Under Bocuse dÒr Europa tog vår Svenska kock Tommy Myllymäki hem guldmedaljen och när han idag tävlat i VM har förhoppningarna varit stora.
Extra roligt under Europa tävlingen är att huvudråvaran är svensk unggris, detta i sig kommer bli en lyft för grisnäringen och i synnerhet den svenska grisnäringen.

Efter dagens tävling kan vi konstatera och glädja oss åt att Sverige och framför allt Tommy Myllymäki tagit en bronsmedalj för Sverige. En stor eloge till Tommy och hans fantastiska team men det här är en jätteseger för svenska produkter och svenskt mathantverk. Matlandet Sverige är en i raden av bra satsningar för att locka folk till Sverige men även att exportera våra fantastiska produkter i en bredare kontext. Men för att göra svensk mat världskänd behöver vi våra duktiga kockar som sprider kunskap, hantverk och svenska kvalitetsprodukter över världen.

Inga kommentarer: