onsdag 24 oktober 2012

Landstingsfullmäktige

Den här veckans tema håller på att bli resande. Befinner mig idag på förmiddagen i Västerås för att sitta landstingsfullmäktige. Hinner tyvärr inte vara kvar hela dagen eftersom det väntar möten i Stockholm (fick just besked om att dagens votering är inställd dock).

Idag har vi information från patientsäkerhetsteamet på plats som berättar om ett spännande arbete. Det finns otroligt mycket att göra inom det här området, det sprids sjukdomar och bakterier på sjukhuset som inte har där att göra alls. En del saker är svåra att göra något åt men en hel del beror på att den basala hygienen på sjukhuset inte följs.

I dag är den stora punkten landstingets delårsrapport och det är ganska höga tonlägen i debatten. Landstingets prognoser ser inte bra ut och det finns all anledning att vara orolig. Majoriteten har som uppgift att försvara vad de levererat och gjort, vi har som uppgift att granska. Vår granskning är befogad, en ekonomi som vi ägnade fyra år åt att städa upp håller nu på att skena. Vi i alliansen är uppriktigt bekymrade över landstingets ekonomi och en dålig ekonomi kommer få följder för verksamheten. Det finns en oro för en kommande skattehöjning just nu, andra socialdemokratiska landsting har gjort samma sak. Att höja skatten är en kortsiktig lösning, det ger mer pengar i kassaskrinet för stunden men det lagar inte hållet i botten där flödet ut är konstant.

Inga kommentarer: