tisdag 29 maj 2012

I radion om nattis

Under veckan har frågan om nattöppna förskolor debatterats i riksdagen och med anledning av oppositionens vinst i kammaren mot alliansen blev detta ett mediaspinn.
Även P¤ Västmanland snappade upp den här tråden och jag fick debattera mot socialdemokraten Pia Nilsson i eftermiddags programmet.

Det är inte helt enkelt att få fram vad man vill i en radiointervju som dessutom spelas in i förväg och sedan klipps ihop till något.
Frågan gäller huruvida staten ska skjut in extra pengar till den kommunala verksamheten eller ej. Vi tycker egentligen samma sak, "nattis" är viktigt för att föräldrar ska kunna jobba och dessutom jobba på obekväm arbetstid.
Det vi är osams om är när och hur detta ska göras. Vi har en överenskommelse i Sverige mellan riksdagspartierna om att undersöka hur behoven ser ut innan pengar anslås. Just nu pågår en utredning som Skolverket gör om att se över hur behovet ser ut innan pengar betalas ut. Oppositionspartierna gör nu en billig poäng genom att gå händelserna i förväg. Det är lätt att vara generös med andras pengar och det här visar återigen att socialdemokraterna är oansvariga och inte tar statens finanser på alvar.

Inslaget går att höra på här ca 18 minuter in i inslaget. Från den 24 maj klockan 15 - 16.30.

Inga kommentarer: