torsdag 3 mars 2011

Morgon med Eskil

Det blev en kort natt, men all vila är välkommen just nu. Det är oerhört intensivt i mitt arbete nu och dessvärre sover jag som sämst när jag behöver det som mest.

Idag börjar miljö- och jordbruksutskottet tidigt. Emellanåt har vi jordbruksråd och då kommer ministern till oss för att informera och diskutera regeringens ställningstagande inför kommande EU förhandlingar.

Europa ska besluta om en ny jordbrukspolitik fram till 2020. Sverige har alltid tillhört skeptikerna inom EU till stora subvention och krångliga system, nu gäller det därför att få till ett bra beslut från början.
Nytt i år är Europaparlamentets makt. Medlemsländerna har halva makten och parlamentet resterande. Att inta en svensk ståndpunkt där vi vägrar förhandla är därför korkat, vi måste vara spelbara.

Den svenska ståndpunkten är oerhört viktig just nu. Intar vi inte konstruktiva förhandlingspositioner kommer de andra 26 medlemsstaterna köra över svenska idéer och ingenting blir bättre. Vi har partier i riksdagen som inte vill förhandla utan lämna förhandlingsbordet helt om inte jordbrukspolitiken tas bort helt och hållet. Fegt och okonstruktivt.



Location:Norrbro,Stockholm,Sverige

Inga kommentarer: