tisdag 15 juni 2010

Alla barn är lika

Man väljer inte sina föräldrar brukar jag och min bror ibland skämtsamt säga när de gör saker som inte faller oss i smaken. Men för att ta det hela till en annan och mycket allvarligare nivå kan man faktiskt konstatera att man inte heller väljer sina barn. Man kan välja om man vill ha barn eller ej, man kan också välja på vilket sätt man vill ha barn. Men skaffar man barn så ska man bannemig ta hand om dem på bästa sätt.

Det spelar ingen roll om de är biologiskabarn, styvbarn, plastbarn, halv barn eller adopterade. Skaffar man barn så ska man ta hand om dem, ansvaret innebär även ett ekonomiskt fram till barnet är 18 år gammalt.

Skillnaden mellan biologiskabarn och adoptivbarn är möjligtvis färgen på deras skinn men annars ingen. Alla ungar beter sig illa vid något tillfälle och visst kan föräldrar ibland undra både en och två gånger om det var helt genomtänkt att skaffa barn, men lik väl så är beslutet taget och ska fullföljas.

Anledningen till att jag skriver detta är att jag upprörs enormt över dessa artikelar på DN, Svd, Aftonbladet, Expressen och SR. Ett par adoptivföräldrar tröttnar på sitt barn och bestämmer sig för att lämna tillbaka dotterns hos dennes biologiska släktingar i Gambia. Hur tänker man då? Jag hoppas aldrig att detta par någonsin får ett biologiskt barn för hur kommer de göra då, binda fast ungen på taket och hoppas storken tar barnet med sig när de har tröttnat!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Bra skrivet! Jag tycker att mamman borde anmälas för barnmisshandel. Är adopterad själv och det vänder sig i magen på att (åtminstone är bilden det) de sociala myndigheterna verkar så slappa.

Anonym sa...

Om ni kollar lite mer så går det att läsa på flera ställen att:
Barnet blev adopterat av mammans syster när mamman dog, pappan klarade då inte att ta hand om barnet, men är nu beredd att göra det, så nu är barnet tillbaks hos pappan. Adoptionen skedde när barnet var 10-11, nu är hon 13. Så inget problem!

johannes x sa...

Men läs på i de andra bloggarna. Kolla lite innan ni bloggar på.

Anonym sa...

Fruktansvärt sorglig historia.Man kan ju tycka att en adoptivförälder borde om möjligt vara ännu mer rädd om sitt barn efter allt de gått igenom för att få det.Men tyvärr slinker väl en och annan idiot igenom nålsögat ändå.
Något straff borde de få,idiotföräldrarna.

brodeur sa...

Ni har verkligen missat hela grejen i san blåögd svensk anda.

Det rör sig snarare om bidragsbedrägeri. Hon är adoppterad av sin Gambianska moster och har på så sätt på rekord tid fått svenskt medborgarskap.

Nu har hon återvänt till sin pappa i Gambia. Det ända tragiska i denna historia är att hennes mamma har dött.

Edwin sa...

Enligt exklusiva uppgifter till Politiskt Inkorrekt har hela historien sin upprinnelse i en hämndaktion från en av mannens nära släktingar. Den personen har vänt sig till en omdömeslös och sensationshungrig journalist på Radio Kronoberg. Denna ”journalist” har utifrån dom felaktiga uppgifter han fått från mannens släkting fabricerat ihop en snaskig sensationshistoria som uppenbarligen helt saknar källkontroll.

Man får hoppas at mostern stämmer journalisten för förtal.