fredag 7 maj 2010

Framtiden för Västerås flygplats fortfarande osäker

Beslutet var redan uppgjort och det skulle bli en kort debatt i fullmäktige om Västerås flygplats framtid och finansiering Men ibland fungerar inte verkligheten som teorin och så blev det under gårdagens fullmäktige i Västerås kommun. VLT skriver mer om debatten och vika krav Socialdemokraterna ställde. De har angett ett antal frågor som ska besvaras innan beslutet kan tas. Majoriteten gick tillslut med på detta och flygplatsens framtid är därmed fortfarande osäker.

Majoriteten hade gjort upp med sossarna om att tillskjuta 35 miljoner extra av nya friska pengar för att stabilisera läget. Inte hela majoriteten förresten, Miljöpartiet har hela tiden varit tydliga med att de helst inte vill ha någon flygplats alls.
Om extra bidrag till en läckande verksamhet kan man tycka en hel del. I grund och botten hävdar jag nog att en verksamhet ska bära sig själv om den inte är nödvändig för kommunen. landstinget eller staten. Västerås flygplats är en sådan verksamhet Västerås står inte och faller med sin flygplats. Men, flygplatsen spelar en viktig roll för stadens framtida utveckling och därför är det nödvändigt att lägga in skattepengar.

1 kommentar:

Unknown sa...

Kostnaden för alla landsortsflygplatser är ju bara en i raden av alla kostnader som regeringen skickat över på kommuner och landsting.