tisdag 11 maj 2010

Fler poliser än någonsin

Ett av Moderaterna och Alliansens vallöften var att tillsätta fler poliser i Sverige och göra de poliser som finns mer synliga i samhället. Satsningen inom rättsväsendet syftar till att skapa ökad trygghet i Sverige. Trygghet är svårt att mäta eftersom det handlar om en känsla, men av de mätningar som gjort tyder allt på att människor känner sig tryggare idag än för fyra år sedan.

I Sverige finns idag 20540 poliser och det är fler poliser än det någonsin varit och det är en rekordstor satsning som gjorts efter den systematiska nedmontering som varit under sossarnas styre förra mandatperioden. Om detta skriver Justitieminister Beatrice Ask på Brännpunkt idag.
Snabbare utredningar och bättre samarbete mellan polis, skola och socialtjänst gör att unga förövare snabbare kan tas om hand.

Du kan läsa mer på SvD,

2 kommentarer:

Unknown sa...

Nej nu ljuger du. Alliansens löfte inför valet 2006 var "3 000 nya poliser före 2010" , alliansen har alltså inte uppfyllt sitt löfte och nu försöker man som vanligt med lögner skyla över sina löftesbrott.

Åsa Coenraads sa...

Att säga att jag "ljuger" var väll lite att ta i tycker jag.

Vi lovade 3000 nya poliser precis som du säger inan förra valet.
Eftersom polisantalet har ökat i sverige från 17000 poliser 2006 till 20000 poliser 2010 skulle jag säga att vallöftet är uppfyllt.

Vänligen Åsa