onsdag 21 april 2010

Ungdomar är inte dumma i huvudet

Fler och fler skolor vägrar släppa in politiska partier och dess ungdomsförbund på skolorna för att debattera och informera om sin politik. Ämnet är högaktuellt då valet närmar sig med stormsteg.
Orsaken till detta kan diskuteras, de flesta skolor skyller på oordning, nedskräpning och propagandaspridning. Detta tror jag är ursäkter för andra rädslor. Skolorna är helt enkelt rädda för vissa partier och vissa åsikter Då skulle man kunna tro att skolorna inte tror på ungdomars intelligens att kunna välja och analysera själva och detta är i så fall en kritik mot skolorna själva.

Det är viktigt att politiken finns närvarande i människors vardag, så även unga människors vardag och det är skolan. Skolan har dessutom ett uppdrag att undervisa om samhället och dess beslutsfattare Att ungdomsförbunden finns närvarande på skolor är extra viktigt för att prata med unga människor om unga människors vardag, det är dessutom ett bra tillfälle att intressera och aktivera fler människor i politiken och det är ett måste för demokratins fortlevnad.

Att inte tillåta politik på skolorna är med andra ord samma sak som att säga att unga människor är dumma i huvudet och kan inte analysera information och fatta egna beslut. Dåligt och fegt av skolorna. Som tur är så är inte ungdomar dumma i huvudet och ungdomsförbunden fortsätter sitt arbete ändå. Igår var Moderata Ungdomsförbundet utanför Rudbeckianska skolan i Västerås eftersom de inte fick komma in på skolan så befann de sig på cykelbanan utanför, där värvades 23 nya människor för kampen om fred, frihet och demokrati i världen.

2 kommentarer:

Joppe sa...

Det där med att MUF propagerade utanför Rudbeck, hörde att de bjöd nya medlemmar på fika... Det är klart man måste ju muta dem för att de skall gå med....

Åsa Coenraads sa...

Jag tycker i och för sig inte det är så konstigt att man bjuder på fika när man vill ta av någons tid. Andra bjuder på rabatter, godis eller gratis produkter!

Återigen, ungdomar är inte dumma i huvudet. Jag tror inte att de köper politik rakt av bara för en kopp kaffe, tror du?